måndag, augusti 31, 2009

Så var jag där igen

Matilde av Denise Rudberg XXX½
Jag brukar ju inte läsa chick lit, men då mamma hade skaffat Matilde efter succén med Åse så passade jag på att läsa även denna bok under helgens stugvistelse. Den här utspelar sig före händelserna i Åse, och är tyvärr heller inte riktigt lika bra. Rudberg skriver fortfarande medryckande, men här känns händelserna lite fjantiga - Matilde håller på och skriver på en roman, men då det inte verkar gå som hon hade tänkt sig så hoppar hon snabbt på nästa projekt, bara sådär! Spontana resor och lägenhetsköp är heller inget problem... Kläm in vänskapliga relationer med ex-maken och lite mer-än-vänskapliga-relationer med äldsta barndomsvännen så har du Matilde.

4 kommentarer:

fia sa...

Jag sa ju det! ;)

Bokbabbel sa...

jag veeet! :)

a-lo sa...

Jag har av någon anledning lagt märke till att du börjar varje chick-lit inlägg med "jag brukar inte läsa/gilla chick lit, men...". Är det inte dags att kapitulera inför faktumet att du nog är ett fan trots allt :-)

Bokbabbel sa...

usch ja, jag hoppades att ingen annan hade märkt det! ;) Men nej, jag har inte kapitulerat ännu, jag tycker mig minas att jag i chick lit-genren gillat endast Rudberg och så Marika Kings "Supernova"!