söndag, maj 29, 2005

Nya länkar

"Löpgravsvägen" av Kari Hotakainen XXX-
Matti Virtanen (namnet är lika finskt som Kalle Svensson är svenskt) blir besatt av att hitta ett hus då hans fru lämnar honom och tar dottern med sig. Om han köper ett riktigt hus och inte bara en höghuslägenhet kan han nog få sin familj tillbaka. Matti ger inte upp, och finansierar husköpet med erotiska massager och förmedlande av stölgods. På sin fritid smyger han omkring i buskarna och kartlägger livet hos familjerna i småhusen.
Låter det konstigt? Det är det. Boken är belönad med Nordiska rådets litteraturpris 2004, något som nog förvånar mig. Å andra sidan är boken väldigt originell och sticker säkert ut ur mängden. Boken var dock inte i min smak, det hela blev för konstigt och slutet för öppet (sådant brukar jag inte tycka om såvida det inte är stilistiskt stiligt). Hoppas att utländska läsare inte får en sådan här snedvriden bild av Finland, för så här beter vi nog oss inte... Vissa saker kände jag nog igen, men det var främst vägnamn...

Igår fixade brorsan här på bloggen, så nu hittar man några länkar till andra boksidor. Boktraven är en lista på de böcker jag har hemma, lånade eller egna, som jag ännu inte hunnit ge mig in på. I Önskeböcker-listan listar jag, logiskt nog, böcker jag skulle vilja läsa. Tyvärr fick vi (läs: han) inte ännu hit ett foto, och Önskeböcker-popupen är ännu "under construction". Men, kanske fixar det sig, tack för hjälpen så här långt i alla fall!

Så skulle jag ännu vilja tipsa om lite kulig och lättläst läsning för varje dag, serierna Zits och Baby Blues som ni hittar på adresserna:
http://www.kingfeatures.com/features/comics/zits/about.htm och
http://www.kingfeatures.com/features/comics/babyblue/about.htm

Lustig läsning som bjuder på skratt och uppdateras dagligen. Ifall ni blir förtjusta i serierna kan jag tipsa om att det utgivits album också, ta er en titt i bibban eller bokhandeln.

1 kommentar:

Anonym sa...

Men det här är bara för lustigt!

Jag skrev en egen recension om Löpgravsvägen lite tidigare idag; sen fick jag en kommentar på en annan post jag skrivit; kollade upp kommentatorns blog; svarade på en av hennes poster; såg din kommentar där; och hamnade sen här! Och så har du också recenserat samma bok idag! :)

Lite Twin Peaks/X´Files där tycker jag! ;)