måndag, maj 23, 2005

Lista

Ett: Jag älskar listor. Är expert på att skriva listor över göromål, jag känner mig så duktig då jag får strecka över en sak. Annat är det sedan med listor då man ska rangordna, det blir genast svårare. Nåja, jag surfade omkring bland bokbloggarna och stötte två ggr på en lista som någon Marika skickat runt =). Och jag blev också utmanad, så here goes:

1) Total number of books owned
Ingen somhelst aning! Massor! En gång för länge sedan försökte jag räkna dem, minns inte vad jag kom fram till, och de är dessutom många fler nu. Som måttstock kan jag säga att jag sålt/gett bort en hel del böcker, en del är på sommarstugan eller inklämda i vårt vardagsrums bokhyllor, en del är bakom dörrar i hyllan och ändå säger människor ofta då de ser mitt rum. "Oj vad du har många böcker."

2) The last book I bought
Det torde vara "The Family Way" av Tony Parsons. Jag var i Egypten, och trots att böckerna cirkulerat bland kompisarna var de nästan slut. Jag var smått desperat, i Sharm el Sheikh var vi var kunde man inte köpa böcker (eller tidningar för den delen) någonstans, och tro mig, jag sökte! Så var vi i alla fall på en två dagars utfärd till Kairo, och döm om min lycka då jag hittade en söt, ganska stor och välorganiserad bokhandel :D. Hmm, jag tycks inte ha köpt en bok sedan dess... Har hållit mig i skinnet tydligen =). Sparar mig till pocketrean i början av juni, då ni!

3) The last book I read
Nå, det är Anne Holts "Bortom sanningen", se nedan.

4) Five books that mean a lot to me. (aka books that I read more than three times)
Jag kommer på böcker som betytt mycket, men sådana jag läst många ggr... Det finns en hel del böcker som jag skulle vilja läsa om, men det då det finns så många olästa böcker också... =) Men nu till frågan. "Sierskan" av Barbara Wood, handlar om millennieskiftet och man hittar gamla papyrusrullar och allt möjligt, rekommenderas varmt, men bör påpekas att det är länge sedan jag senast läste den, jag var rätt så ung då (hej, jag är ännu ung, 18!). "Jorden runt på 80 dagar" av Jules Verne, formligen älskade den då jag var liten, och alltså ingen förkortad version utan hela klassikern. "Spelkortsmysteriet" av Jostein Gaarder är en liknande. "Tordyveln flyger i skymningen" av Maria Gripe, ah, ljuvlig bok, en bra tips för sommarläsning! Sista får bli en kombination av Pelle Svanslös-böckerna av Gösta Knutsson samt faktiskt *generad* tvillingböckerna av Francine Pascal. Väääldigt populära under min lågstadietid, och läser man snabbt som jag hjälps inget annat än att läsa om boken =).

5) Tag five people and have them fill this out on their LJs
LJ betyder tydligen live journal (tack Camilla). Men dethär är svårt, jag är ny i bokbloggar-cirklar och dessutom har redan två av bloggarna jag följer med fyllt i den... Äh, den som läser detta får gärna göra en sådan lista och inbjuda mig så kommer jag och kollar sedan. Ok? =)

1 kommentar:

Anonym sa...

Hehe, jag lydde bara order! :)

Trevlig bokblogg. *lägga till bland favoriter*