torsdag, maj 26, 2005

Litteraturvetare?

Supertrött, har varit i Åbo hela dagen eftersom jag hade inträdesprov i litteraturvetenskap. Man skulle analysera en novell eller en dikt beroende på vilkendera inträdesboken man hade läst, så jag analyserade en novell ur Tove Janssons "Bildhuggarens dotter". Jag tror och hoppas att det gick helt bra, Åbo och universitetsområdet var så mysigt och beskrivningen av litteraturvetenskap kunde inte passa bättre in på mig, hör bara:

"Drivkraften är kärleken till orden, böckerna, litteraturen... bla bla bla... Förutsättningar för studieframgång i litteraturvetenskap utgörs av ett intresse och sinne för litteratur och förmåga till kritisk läsning, samt färdighet att uttrycka sig i skrift men också muntligt."

Nu en recension och sedan i säng, imorgon åter prepkurs till juridiska fakulteten... Dit kommer man inte in lätt... =(


"Brandvägg" av Henning Mankell XXXX-
Det sker några dödsfall som först inte verkar ha något med varandra att göra. Men skenet kan bedra...
Polisen Kurt Wallander är ute på nya äventyr. I denna bok avslöjades ganska mycket som hänt i tidigare böcker, så den är inte den bästa boken ifall man vill börja läsa Wallander-böcker. Boken var bra rätt och slätt, även om det irriterade mig att så mycket förblev oklart (kanske mer realistiskt though).

1 kommentar:

Anonym sa...

Brandvägg är den enda Mankelbok jag läst (fick den i present), jag är nämligen inget superfan av deckare i allmänhet, och svenska deckare i synnerhet. Tyckte den var lite småseg faktiskt, det hände liksom aldrig ngt. Men det kanske är hans stil, lite lågmält..? Nä, Mankell får det nog endast bli i nödfall för min del.