måndag, april 11, 2011

Berlinerbücher

Fem nya böcker (+ en signering av Vi har redan sagt hej då då vi träffade de tre berlinarna) blev det allt som allt, och drygt hundra The Slap-sidor lästa i flyget på väg hem. Mr Bokbabbel var (som vanligt) en god resekompanjon och köpte två böcker samt läste drygt 150 sidor. Sehr gut!


Berlinböckerna:
- Scenes from an Impending Marriage av Adrian Tomine. Två minuter efter att vi sagt hejdå åt Johanna och Daniel ramlade vi över en graphic novel-bokhandel. Eftersom jag a) gillar Tomine och b) ska gifta mig i höst hade jag redan tidigare funderat på att köpa denna lilla bok. Nu slog jag till.
- Little Things av Jeffrey Brown. Jag gillade Browns Fumlig, hoppas att den här också är bra!
- The Group av Mary McCarthy. En bok jag länge funderat på att köpa. Mycket roligare då att kunna köpa den från Kulturkaufhaus Dussmann än gamla vanliga trotjänaren Adlibris.
- The Master av Colm Tóibin. Se ovan.
- The Einstein Girl av Philip Sington. Var naturligtvis tvungen att botanisera en aning i Pocket Shop på Tegel. Hejade på en svenskspråkig kollega och köpte slutligen denna thriller som utspelar sig i Berlin under 1930-talet.

P.S. De riktigt stora Berlin-ivrarna (tänker speciellt på dig Lisa) välkomnas även att kolla på fler bilder på min vanliga blogg.

10 kommentarer:

Fru E sa...

Åh! Jag ska åka till Berlin nästa vecka. Nu längtar jag ännu mer! har du nåt bra resetips?

Bokbabbel sa...

Åh, nästa vecka är där säkert ännu bättre väder! Försök se till att hinna traska omkring i t.ex. Kreuzberg, Friedrichshain eller Prenzlauer Berg för att riktigt insupa den berlinska atmosfären! Dussmanns English Bookshop var rätt trevlig, och det är förvånansvärt gott med en Döner eller en halloumipita, speciellt som de kostar typ 2,50 euro! Och så ska du bruncha om du är där en söndag!!

Nina sa...

Har du sett detta:

http://www.guardian.co.uk/books/2011/apr/08/novelist-proposes-girlfriend-christopher-currie

Varje läsares/författares dröm?

Bokbabbel sa...

Oho, hade inte sett! Vill minnas att det visst var någon författare som hjälpte sitt fan att propose på nån book signing, men det här var ju ett strå vassare!

Fru E sa...

Tack för tipsen, låter perfekt! (Och jag har redan kollat upp bokhandeln - öppet till midnatt! :-)

Bokbabbel sa...

Ha en riktigt underbar resa!

Lisa sa...

Men kära nån! Måste genast skynda in och titta. Fast jag har en känsla av att jag kommer bli alldeles för frestad för mitt eget bästa. För övrigt - fina bokval där, är sugen på The Group själv.

Bokbabbel sa...

Äääh, det finns ju förmånliga flyg till Berlin, och det är ju billigt att hänga där... ;)

när det börjar sa...

Jeffrey Brown <3

Bokbabbel sa...

Exactamundo! Skrev jag inte om det åt dig? :)