onsdag, mars 09, 2011

Gillar Griffiths

Janusstenen av Elly Griffiths XXXX-
"Ska definitivt läsa vidare i serien, men inte för snabbt [...]" svarskommenterade jag åt Helena den 26.2 under min recension av Flickan under jorden. Nu har jag dock läst ut Janusstenen och ska i dag, efter att jag fixat lite med recensioner och tentläsning, hämta ut en belöning i form av The House at Sea's End från biblioteket. Så gick det med den saken alltså.

Janusstenen då? Lästes i ett sträck och satte lite fart på mitt hittills dåliga läsår (gällande såväl kvalitet som kvantitet). Arkeologen Ruth Galloway får åter rycka in i egenskap av benexpert då man hittat ett skelett på en byggarbetsplats, kriminalkommisarie Harry Nelson känner sig lite obekväm över att hans hustru vill bli vän med Ruth och saltängarna är lika dimmiga och leriga som tidigare. Deckarintrigen är fortfarande inte superspännande eller klurig, men karaktärerna är charmiga och jag antar att de här böckerna blir någonslags mysdeckare för mig. Bra så.

4 kommentarer:

Bokomaten sa...

Vad kul att du verkar uppskatta tvåan bättre.. då kanske man ska ge sig på det här ändå.

Bokbabbel sa...

Jadå, man fastnar nog :)

Ann-Sofie på OOOF bok sa...

Griffiths var ju ett twitter-missförstånd för ett tag sen (mitt...) men nu bokar jag upp på bibblo den första då Flickan under jorden. Nicola Griffith var den författare förresten som jag trodde allt handlade om. Har ännu ej köpt boken. Dags också kanske!

Bokbabbel sa...

Jag minns diskussionen ja, men det är ju bara kul att det ledde till att du börja läsa Griffiths :) Bra att du börjar i rätt ordning, tror det kan avslöjas för mycket annars