tisdag, mars 15, 2011

Mm, beach house

Sommaren jag blev vacker av Jenny Han XXXX-
Åh, ett beach house! Med sandiga golv och stora soffor där Belly klämmer in sig med sin mamma och storebror Steven samt mammans bästis Susannah och hennes två söner Conrad och Jeremiah. Så som de alltid har gjort, alla somrar som Belly kan minnas. Fast den här sommaren blir det andra bullar, den äldre brodern Conrad som Belly varit förtjust i i flera år kommenterar att Belly verkar annorlunda. Lägg sedan in lite tillbakablickar till tidigare somrar, att mammorna verkar viska om något och att den snygge Cam talar med Belly på en fest, så får ni en lagom varm och charmig berättelse. Själv blir jag lite irriterad över att ungdomarna inte verkar kunna kommunicera en endaste sekund utan att retas, visa tungan eller jaga varandra på stranden, men i övrigt så fungerar det.

Jag håller med Johanna L på Bokhora om att både titeln och omslaget känns lite klumpiga på den här boken. Ser man bara förbi det får man dock något riktigt mysigt, och jag vill redan läsa nästa del i serien, It's Not Summer Without You. Och trean, We'll Always Have Summer, kommer tydligen i vår. Likaså Sommaren jag blev vacker i svensk pocket. Packa ner i strandväskan eller läs redan nu för att få sommarkänslor!

4 kommentarer:

Helena (Dark Places) sa...

Finns den i pocket nu? I så fall ska jag köpa den här till sommaren. Låter som perfekt strandläsning! Delar din och Johanna L:s faiblesse för beach house romaner btw. För en betydligt mörkare, men ack så bra beach house-roman, läs The Condition av Jennifer Haigh. Jag vet att du har den hemma, så vad har du för ursäkt att låta bli...? ;)

Helena igen sa...

Förtydligande: det är alltså den engelska pocketen jag suktar efter. Beach house-romaner läses bäst på engelska! Och nu ser jag ju att den svenska pocketen kommer i vår. Fint, fint.

Bokbabbel sa...

Det känns bra att du håller reda på min bokhylla och påminner mig om "The Condition" ibland :) Beach house litt ftw! Wunderschön! Ämnar läsa resten av han-böckerna på engelska, den här råkade gå att reservera så lämpligt på det bra-iga (men ibland ack så trista) biblioteket!

Tess sa...

Den är fin! Ser fram emot uppföljarna!