onsdag, november 04, 2009

Man utan minne lämnar inga spår

Man utan minne av Nicole Krauss XXX½
Jag hade länge sett framemot att läsa den här boken, har surfat i biblioteksdatabasen och lurpassat på exemplaret. Detta trots att jag då det gäller författarpar i Safran Foer + Krauss fall föredrar den förstnämnda (med Auster + Hustvedt är det däremot Siri som gäller!).
Samson Green, 38 år gammal, hittas traskande ute i öknen i Nevada. Han vet inte vem han är, något som får sin förklaring då man undersöker honom och hittar en hjärntumör. Då den är bortopererad kommer minnen fram till tolvårsåldern tillbaka, men inte mer än det. Samson tvingas lära känna sin hustru och sina vänner på nytt. Så får han kontakt med Ray, en forskare i Nevada som tror sig kunna hjälpa honom. Så går det inte riktigt som Samson tänkt sig...

Eh. Har jag inte just läst nästan samma bok...? Inte heller här är jag riktigt övertygad, det börjar bra men sedan tappar antingen jag eller boken fokus, det blir lite hoppigt och jag avsluta boken med en känsla av att jag inte riktigt vet hur det gick.

4 kommentarer:

fia sa...

jag blev jättenyfiken på krauss efter att ha läst en intervju med henne tidigare i år. men eftersom jag inte gillar saffran foer så kan man ju undra om jag skulle gilla den här... om jag ska gå efter din åsikt om att han är bättre, alltså :)

Bokbabbel sa...

Jag har bara läst "Extremely Loud..." av Safran Foer, men den är en av de bästa böcker jag läst! Krauss är bra hon också, men hon når liksom inte upp till samma nivå :)
Har du läst "Allt är upplyst", vad tyckte du i så fall om den?

fia sa...

jag har inte läst extremely loud..., men däremot har jag vid ett flertal tillfällen börjat i allt är upplyst, men aldrig kommit längre än 30-40 sidor. kanske borde testa extremely loud... så kanske jag får en annan åsikt om saffran foer!

Bokbabbel sa...

gör det! gör det nu!