fredag, juli 15, 2011

Whatever (You Love)

Whatever You Love av Louise Doughty XXX+
Laura förlorar sin nioåriga dotter i en hit-and-run-olycka. Parallellt med berättelsen om hur Laura hamnade i den situation hon är nu - mamma med en man som lämnade henne för en annan kvinna - skrivs berättelsen om hur Laura börjar nysta i fallet för att hitta ett sätt att ta ut sin hämnd. Har hon förlorat något kärt ska även mannen som orsakade olyckan göra det.
Ja, uppbyggnaden låter ju helt lovande, men jag tycker faktiskt det blir lite jolmigt. Det kommer aldrig igång. Och ja, dels fungerar det jolmiga som en beskrivning av Lauras psykiska mående, men jag vill inte undra hur långt det är kvar av en bok när jag läser. Dessutom blir slutet rätt kort där författaren väljer att hastigt och lustigt knyta ihop trådarna något sånär. Njaa.
Helena var betydligt mer positivt inställd till boken än jag, medan Reading Matters verkar vara inne på samma tankebanor som jag själv. Där läser jag också att boken jämförs med Deceptions, d.v.s. en annan av böckerna jag har lånat på biblioteket. Deceptions verkar dock ha fått ett bättre betyg, bra där! Får undersöka och återkomma!

Inga kommentarer: