söndag, oktober 04, 2009

Läsning kan väl vara en livsstil?

Utan att ännu ha läst hela Album läser jag DN:s recension av boken och förvånas över meningen: "Men det retar mig ändå att [...] läsandet görs till en livsstil."

Hördudu, Åsa Linderborg! Vad är det att reta sig på??
Kanske hon bara är avundsjuk ;).

10 kommentarer:

fia sa...

Hon har inte fattat grejen, det märker man ju! ;)

Tekoppen sa...

Jag förstod inte heller vad som var så fel med det? Linderborg behöver inte gilla det, men vad finns det att hetsa upp sig över? Hon tyckte också att boken blivit en accessoar och det kan jag väl ha lite mer förståelse för, men så länge läsglädjen finns där så är det väl inte heller ett problem? Har inte läsandet varit livsstil och boken accessoar långt innan Bokhora?!

Jessica (ord och inga visor) sa...

Jag blev också sjukt irriterad på det där. Grr. Läsande har varit en livsstil sedan några hundra år f.Kr skulle jag tro. Men det kanske Åsa inte vill inse än... Hmpf! ;)

Anonym sa...

... men jag blev besviken på att "Album", den första utgåvan i Norstedts utlovade tidskriftsserie om litteratur och läsning, handlade så LITET om litteratur och så mycket om "attityd".
Den kändes pladdrig.

Vad skulle författaren och kulturchefen - den goda stilisten och modiga debattören - Åsa Linderborg vara avundsjuk på?

Paperback Lover sa...

Nej hon är nog inte avundsjuk, men det var hur som helst ett mycket märkligt uttalande. Jag vet inte heller vad som skulle vara så illa med att en bok är vare sig en accessoar eller en livsstil. Eller både och! Mina böcker är en hobby, undrar vad Linderborg tycker om det?

Bokbabbel sa...

tekoppen: Jag tror absolut att de var livsstil&accessoar redan före Bokhora, men att Bokhora har synliggjort det än mer

anonym: Jag menade att Linderborg är avundsjuk på oss som har läsningen som en livsstil :) kan du utveckla det där om att Album bara handlar om attityd?

paperback lover: Precis, vad borde böcker/litteratur/läsning vara enligt Linderborg?

Anonym sa...

Jag har inte läst Album än, men reagerade också på den där recensionen i DN. Att texterna är så jag-inriktade och utgår från den egna läsupplevelsen - skulle det vara något negativt?

Jag tycker själv att det bara är bra om litteraturkritiken får en motvikt i bloggandet och det mer personliga tilltalet. För jag tycker att det finns utrymme för både och - men det kanske inte linderborg tycker?

Bokbabbel sa...

även jag tycker det finns utrymme för både och, de komplementerar varandra på ett trevligt sätt! Det tror jag de flesta bokbloggare tycker!

a-lo sa...

Haha, det här var ju lite konstigt. Det liknar ju nästan "väskdebatten" som rasade för ett par år sedan (Som började med Sisela Lindbloms De Skamlösa tror jag). Då fick man inte ha dyra väskor som accessoarer, nu får man inte ha böcker. Var ska det sluta? ;-)

Bokbabbel sa...

hehe, hårda bud