söndag, december 02, 2007

Murakamis nyaste

"After Dark" av Haruki Murakami XXXX½
Denna roman utspelar sig under en och samma natt, beskriver de människor som av olika anledningar är vakna i stället för att sova. Typiskt Murakami är boken rätt drömsk och abstrakt, ett koncept som passar speciellt bra på den här boken! Titeln var mångbottnad och bra och boken passligt lång! Lite svårt hade jag att hålla reda på namnen, men i övrigt var jag väldigt nöjd med boken! En bra inkörsport till Murakami om ni varit dumma nog att inte läsa något av honom tidigare! :P

I dag är det första advent och i brist på adventsstake har jag tänt andra ljus, och de fungerar minst lika bra för att skapa stämning! Julpyntet har dykt upp under veckan, och jag är dels i julstämning, dels i resestämning eftersom det i dag är mindre än en månad kvar tills jag och sambon åker iväg på superskön semester. Som den äkta bokmal jag är funderar jag redan på läsning att ta med mig :D.

2 kommentarer:

Ika sa...

Det där med nattvakna människor och vad de gör låter ju onekligen intressant. Jag har faktiskt läst en bok nav Murakami innan jag fattat att han anses så stor som han gör i vissa kretsar. Min kusin läste Norwegian Wood för några somrar sedan, och hon inspirerade mig så pass att jag också var tvunegn att läsa. Minns den som bra, men inte som en storfavorit.

(För övrigt blir jag galen på Googles intolerans mot kommentarspostare som själva bloggar nån annanstans än på blogger/blogspot!)

Bokbabbel sa...

Hoppas mitt svar kommer fram denna gång, skrev ett låååångt svar tidigare och det kastade Blogger ut i ett svart hål i cyberrymden :(
Men alltså, boken är intressant :) Och den är alltså en bra inkörsport till Murakami eftersom den är rätt typisk honom och dessutom inte särskilt tjock - jag älskar tjocka böcker men förstår om man inte vill sätta sig ner med en tegelsten om man är osäker på författaren. Jag förstår inte varför just "Norwegian Wood" är så hypad och t.ex. länge var den enda Murakamin översatt till svenska. jag tycker mycket bättre om de andra böckerna.