tisdag, oktober 18, 2005

Trött men glad =)

"Sputnik Sweetheart" av Haruki Murakami XXXX
Sumire är en 22-årig kvinna som har hoppat av studierna för att koncentrera sig på sitt studerande. Hon förälskar sig i en 17 år äldre kvinna. Berättarjaget, Sumires bästa vän, är hemligt förälskad i Sumire, även om han har ett förhållande med en av sina elevers mamma.
Nej, dethär är inte en komplicerad kärleksroman om komplicerade kärleksrelatoiner! vad är det då? En berättelse kanske, om människor på drift i livet, om deras tankar och känslor.
Jag tyckte om boken och gläder mig över att Murakami skrivit andra böcker. Språket var trevligt, hela boken var trevlig. Slutet var kanske lite väl öppet och flummigt i min smak, men å andra sidan passade det boken så bra, att jag i alla fall inte kan komma på ett bättre slut =).

Det har varit en händelserik tid, jag har njutit stort av den, men nu börjar sömnbristen och förkylningen ta på, så det kommer troligen att göra gott med en undervisningsfri vecka, även om den plötsligt är så nära, den har alltid bara hägrat där i framtiden någonstans =). Att sova ut, träffa familjen och andra kompisar och hänga därhemma kommer säkert att göra mig gott, och så orkar jag vidare här med nya krafter =). Och här finns saker som drar mig tillbaka, speciellt nyfunna härliga vänner som extempore kan ge mig en kram och lysa upp hela min dag *glad*

Vill läsa: "Hur man närmar sig ett träd" av Eva Dahlgren
Borde läsa: Franskaboken... tent i övermorgon... =(

3 kommentarer:

Anonym sa...

Å, jag vill också läsa Eva Dahlgrens nya bok. Jag läste i en intervju att hon kallar det för "tankebok", och det låter verkligen lockande. Vill ha hennes nya cd också såklart.

Hoppas du får ett skönt lov!
Kram, Ängslan

Anonym sa...

Åh, det här låter lovande. Jag kanske borde ta och läsa min Sputnik Sweetheart snart. När köpte jag den, två-tre år sedan?

Peter Ljungkvist sa...

Hej Magix.

Jättekul att du ville länka till min blogg, alltid kul när bloggarna kan spridas utåt.

Hoppas du får en härlig, ledig vecka. Skulle behöva en själv, men det får väl bli till nästa semester...=(

Eder
/Belgarion