måndag, februari 23, 2009

Superba Shriver

"The Post-Birthday World" av Lionel Shriver XXXX½
Författaren till We need to talk about Kevin har lyckats igen. Ojojoj så bra det är! Irina, tillsammans med Lawrence sedan nästan tio år tillbaka, går på middag med deras gemensamma vän Ramsey på Ramseys födelsedag. I slutet av kvällen hamnar Irina i en situation där hon kan kyssa Ramsey som hon attraheras av. Under resten av boken får man följa parallella historier utgående från ifall Irina kysste Ramsey eller ej.
Jag gillar idén, jag gillar utförandet, jag gillar det svåra språket och jag gillar att ingendera berättelsen är alltigenom lycklig eller olycklig. Jag gillar också att Irina i den ena berättelsen skriver en barnbok som har två parallellhandlingar! Shriver skriver bra om relationer och sex och om svåra saker, och jag kan inget annat än önska att hon snart skulle ge ut en ny bok. Ni som inte läst Kevin och denna (på svenska Dagen efter); passa på!! Både finns dessutom i svensk pocket, så inget kan stoppa er! Läs läs läs!

His face churned. That was the point, before he said a word, that he broke her heart.

4 kommentarer:

Tekoppen sa...

Övertalade min mor att köpa denna bok och hon läser den just nu. Det svenska omslaget är ju bara SÅ fel. Det ser ut som värsta tantsnuskboken. Men jag har kikat lite och den verkar intressant, men inte riktigt så intressant att jag absolut måste läsa den. En så tjock bok ska vara mycket lockande innan jag slösar bort min dyrbara lästid på den :P Glad dock att den gav dig så fina lästimmar!

Bokbabbel sa...

Inget tantsnusk här inte, och jag förstår mer än väl att lästiden är dyrbar. Men sen nångång, när du finner tiden... Den ÄR bra! Fast sannerligen tjock, tog låååång tid att läsa p.g.a. det svåra språket

Anonym sa...

Lionel Shriver skriver fantastiskt bra, sedan tyckte jag att just den här historien blev lite väl långdragen, men alltså språket, det är hur bra som helst.

Bokbabbel sa...

Kanske liiitelite Kajsa, det har du rätt i. Men det kan ju också bero på att vissa saker "händer två gånger"