fredag, februari 13, 2009

Recept: Läs!

Ett underbart överflöd av efterlängtade böcker samlas i högar här hemma, men det känns som om jag inte kommer någon vart. Jag går inte så långt som att kalla det (vinter)läsleda, för min läslust försvinner nog aldrig. Läsningen blir bara så splittrad, några få sidor här och där. Jag tror att boten finns i några timmars koncentrerad sträckläsning/läskoma, för att liksom känna att jag kommer någonvart, att jag faktiskt läser på riktigt.
Under helgen blir det studier, middag med vännerna och långa promenader i vackert vinterväder. Men också, läskoma. Det finns ingen annan lösning :).

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, det är ju bara så. Om man inte TAR sig tiden, så infinner den sig inte sådär magiskt. Ack, så splittrat mitt januari var. Sekundläsning tror jag det handlade om... hu. Nya tider nu!

Bokbabbel sa...

Just det, nu sätter vi sprätt på läsningen!!

daniel a. sa...

Hehe, jag känner igen problemet. Jag köper alltid fler böcker än jag någonsin hinner läsa. Så resultatet av de två-tre senaste åren är en bokhylla med bra mer än 100 olästa böcker i. Så i år hade jag tänkte skära ner på bokinköpen ordentligt och börja på saker som redan finns här.

Men det gäller fortfarande att hitta lässtunderna. En timme där, en timme här. Men du lärde mig ett nytt ord som jag måste sätta i praktik: läskoma. Underbart!

Bokbabbel sa...

daniel: Javisst, om det dyker upp en Facebook-grupp vid namn Bokhamstrarna så vore jag den första att gå med... Fast jag lånar (och läser) ju så många biblioteksböcker också.

Och visst är läskoma ett fint ord (och en fin företeelse)? jag önskar dig många stunder med det ordet! :)